הזנים שלנו

כפי שמבנה העץ וצורת הזית שונה מזן לזן, כך גם מרקמו וטעמו של השמן. אין הבדל איכותי בין השמנים מהזנים השונים, אלא זהו עניין של טעם אישי ומטרת השימוש (אפייה, בישול, טיגון או תיבול) בלבד.
לכל זן אופי ייחודי משלו ולכם נותר רק לטעום ולהתאהב בזן שלכם…

מוצאו של הזית בכריתים שביוון. הזית קטן ביותר וצורתו אליפטית, נמסק חציו שחור וחציו ירוק , בד”כ הינו הזן שנמסק אחרון.
מאוזן בטעמיו משלב חריפות ומרירות במידה. בעל ארומה עשבונית חזקה. מתאים לתיבול סלטים רטבים ואנטיפסטי, מדגיש טעמים של בשר ודגים.

שמן זית בוטיק

קורונייקי מאוזן

  • משלב חריפות ומרירות
  • ארומה עשבונית חזקה
  • לתיבול סלטים רטבים ואנטיפסטי
  • מדגיש טעמים

מוצאו בספרד, במקורו נועד לזיתי מאכל. נמסק כשרובו שחור. טעמו מתקתק בעל חריפות נעימה, ארומה פירותית ומרקם חמאתי. בגלל אופיו השובה כל מאכל ישמח בקרבתו.

שמן זית בוטיק

פיקואל חמאתי

  • טעמו מתקתק
  • בעל חריפות נעימה
  • ארומה פירותית
  • ומרקם חמאתי

מוצאו בישראל, צורתו מאורכת, נמסק חציו שחור וחציו ירוק לרוב בתחילת חודש נובמבר. טעמו חזק מאוד ומיוחד בעל ארומה דומיננטית. מתאים ביותר כתוספת לחומוס וכתיבול מודגש.

שמן זית בוטיק

ברנע דומננטי

  • טעמו חזק ומיוחד
  • ארומה דומיננטית
  • מתאים כתוספת לחומוס
  • כתיבול מודגש

מוצאו בספרד, צורת הזית עגולה, נמסק כשרובו שחור ומקצתו ירוק. מהזנים המקדימים להבשיל. טעמו עדין ביותר, בעל ארומה נעימה. מתאים מאוד לאפייה, לתיבול עדין ולטיגון.

שמן זית בוטיק

ארבקינה עדין

  • טעמו עדין ביותר
  • ארומה נעימה
  • מתאים לאפייה
  • תיבול עדין ולטיגון

מוצאו באיטליה, נמסק שחור כולו,הינו הזן שמבשיל ראשון ונמסק בתחילת חודש נובמבר. טעמו אגוזי ומיוחד בעל ארומה ייחודית ונעימה. מרענן כל סלט, מתאים במיוחד לפסטה ולרטבים מיוחדים.

שמן זית בוטיק

לצ'ינו אגוזי

  • טעמו אגוזי ומיוחד
  • ארומה ייחודית ונעימה
  • מרענן כל סלט
  • מתאים לרטבים מיוחדים

מוצאו באיטליה, צורתו אליפטית גדולה, נמסק בעודו ירוק כולו, באמצע חודש נובמבר. טעמו מריר וחריף ביותר, בעל ארומה פרותית חזקה. אהוב ביותר על השפים שמשתמשים בו להדגשת טעמים, יש שיאמרו אפילו תוקפני בטעמיו.

שמן זית בוטיק

קורטינה מריר

  • טעמו מריר
  • ארומה פרותית חזקה
  • חריף ביותר
  • מתאים להדגשת טעמים
WhatsApp chat
בניית האתר מיתוג