רכיבים לבצק
- 3 כוסות קמח
- שליש כוס שמן זית מזן "ארבקינה-עדין"
- 160 מ"ל מים
- כפית מלח
- כף סוכר
רכיבים
- בצל אחד גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- שמן זית – ע”פ טעמך האישי
- 1/2 קילו בשר טחון
- כף פפריקה
- כף כמון
- 2 עגבניות מרוסקות
- ביצה קשה – מפוררת
- זיתים קצוצים
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- מטגנים הבצל, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שמשנה צבעו לאפור.
- מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים בהשגחה עד שמתאדים הנוזלים (כ-25 ד'). מצננים ומוסיפים הביצה והזיתים.
- מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד ליצירת גוש בצק אחיד,
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בכוס גדולה
- מניחים מהמלית בכל עיגול וסוגרים לחצי סהר, מהדקים את השוליים היטב.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות עד שמזהיב (כחצי שעה).
- מגישים בליווי סלט עגבניות חריף .