• פילה מושט (אמנון) ים-תיכוני

    תבשיל מושלם לניגוב עם החלה של יום שישי

    רכיבים

    • 6 פילטים של מושט (ארוז בווקום במקפיאים של הסופר)
    • 2 בצלים גדולים
    • שיניים מחצי ראש שום
    • חצי כוס שמן זית מזן "קורונייקי-מאוזן"
    • 4 עגבניות בשלות ורכות חתוכות לקוביות גדולות
    • קופסת עגבניות מרוסקות
    • כפית פפריקה מתוקה
    • כפית פפריקה חריפה
    • כפית כמון
    • 2 כפיות זרעי כוסברה
    • כפית מלח
    • חצי כפית פלפל שחור גרוס
    • רבע כפית סומק
    • שמן זית לתיבול – ע”פ טעמך האישי
    • חצי צרור פטרוזיליה – קצוץ דק
    • חצי צרור כוסברה – קצוץ דק

    אופן ההכנה

    • מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית, חותכים את הבצלים לחצאים ופורסים.
    • מטגנים עם שיני השום בשמן הזית עד שהבצל נעשה שקוף.
    • מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת הרסק ומבשלים על אש בינונית עד למרקם אחיד.
    • מוסיפים לסיר את כל התבלינים ועוד מעט שמן זית. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף רבע כוס מים חמים.
    • מפזרים מעל את הפטרוזליה והכוסברה ומכסים.
    • מבשלים על אש בינונית כשעה, מידי פעם בודקים ומרטיבים הדגים ברוטב.
    • בוצעים חלה של שבת ומתענגים…
  • אמפנדס ( כיסוני בצק ממולאים אפויים בתנור)

    רכיבים לבצק

    • 3 כוסות קמח
    • שליש כוס שמן זית מזן "ארבקינה-עדין"
    • 160 מ"ל מים
    • כפית מלח
    • כף סוכר

    רכיבים

    • בצל אחד גדול קצוץ
    • 3 שיני שום קצוצות
    • שמן זית – ע”פ טעמך האישי
    • 1/2 קילו בשר טחון
    • כף פפריקה
    • כף כמון
    • 2 עגבניות מרוסקות
    • ביצה קשה – מפוררת
    • זיתים קצוצים
    • מלח
    • פלפל

    אופן ההכנה

    • מטגנים הבצל, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שמשנה צבעו לאפור.
    • מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומבשלים בהשגחה עד שמתאדים הנוזלים (כ-25 ד'). מצננים ומוסיפים הביצה והזיתים.
    • מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד ליצירת גוש בצק אחיד,
    • מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים עיגולים בכוס גדולה
    • מניחים מהמלית בכל עיגול וסוגרים לחצי סהר, מהדקים את השוליים היטב.
    • אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות עד שמזהיב (כחצי שעה).
    • מגישים בליווי סלט עגבניות חריף .
  • אנטיפסטי צבעוני

    רכיבים

    • בטטות גדולות וטריות
    • שקית פרחי כרובית (קפוא)
    • שקית פרחי ברוקולי (קפוא)
    • 3 קישואים חתוכים לרבעים
    • ראש סלק מקולף וחתוך לפרוסות
    • 10 בצלי שאלוט קלופים
    • שמן זית מזן "ברנע-דומיננטי"
    • מלח גס
    • פלפל גרוס
    • עלים מענף רוזמרין טרי
    • עלי טימין

    אופן ההכנה

    • מניחים את הירקות באופן מסודר בתוך תבנית גדולה
    • מזליפים מעל שמן זית בכמות נדיבה, מפזרים את העלים ומתבלים במלח ופלפל
    • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200- מעלות למשך שעה
    • מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצלייה עד שהירקות מקבלים צבע יפה
  • רוטב ים תיכוני

    רכיבים

    • 1/2 כוס שמן זית מזן לצ'ינו-אגוזי
    • 2 כפות של חומץ בן יין
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
    • שן שום טריה קצוצה דק
    • 1/4פלפל ירוק טרי קצוץ דק
    • כפית דבש

    אופן ההכנה

    • מערבבים יחד בצנצנת אטומה את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב במרקם אחיד וסמיך.
  • רוטב ויניגרט מרענן לסלט

    רכיבים

    • 1/2 כוס שמן זית איכותי מזן פיקואל-חמאתי (נסו טעמיםע”פ טעמך האישי)
    • 2 כפות של חומץ בן יין
    • כפית חרדל דיז'ון
    • 1/4 כפית מלח
    • קורט פלפל שחור גרוס
Loading...
בניית האתר Junami מיתוג דימויים מעוצבים