תבשיל מושלם לניגוב עם החלה של יום שישי
רכיבים
- 6 פילטים של מושט (ארוז בווקום במקפיאים של הסופר)
- 2 בצלים גדולים
- שיניים מחצי ראש שום
- חצי כוס שמן זית מזן "קורונייקי-מאוזן"
- 4 עגבניות בשלות ורכות חתוכות לקוביות גדולות
- קופסת עגבניות מרוסקות
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה
- כפית כמון
- 2 כפיות זרעי כוסברה
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור גרוס
- רבע כפית סומק
- שמן זית לתיבול – ע”פ טעמך האישי
- חצי צרור פטרוזיליה – קצוץ דק
- חצי צרור כוסברה – קצוץ דק
אופן ההכנה
- מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית, חותכים את הבצלים לחצאים ופורסים.
- מטגנים עם שיני השום בשמן הזית עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת הרסק ומבשלים על אש בינונית עד למרקם אחיד.
- מוסיפים לסיר את כל התבלינים ועוד מעט שמן זית. במידה והרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף רבע כוס מים חמים.
- מפזרים מעל את הפטרוזליה והכוסברה ומכסים.
- מבשלים על אש בינונית כשעה, מידי פעם בודקים ומרטיבים הדגים ברוטב.
- בוצעים חלה של שבת ומתענגים…